Što je klupa

Klupa (klupa) je vrsta sjedećih garnitura , za koji će stati jedan pored drugog više osoba. Nalazi se izvan - u privatnim vrtovima (pod drvetom, pod pergolom , u sjenici , ribnjak ili fontana ...) i javnih površina ( trgovi , parkovi, željeznička stanica, autobus se zaustavlja , igrališta , biciklističke staze uz ...). Vrtna klupa je dizajniran za odmor i opuštanje na svježem zraku ili na susrete i druženja s prijateljima. Najčešći materijal je drvo i metal, ali to može biti izrađena od plastike, betona ili kamena.

Klupa može imati rubove i ograničenja (ruke), ali je u javnim prostorima koriste više klupe bez bočnih oslonaca. Ova vrsta vrtnog namještaja je izrađen uglavnom od čvrste metalne konstrukcije na koje su postavljeni drvenih letvica bilo širine. Manji broj širih lamela omogućava naknadno održavanje kada ukloniti potrebni drveni dijelovi, brusiti i bojati.

Oblik dijela sjedala može biti ravna ili anatomski oblikovan. Klupa može biti od jednostavnih masine ili različito uređene, kao što su metalne žice. Najčešće ima podlogu na leđima, ali za maksimalne prostora uštede za prostore u kojima se sjedi veliki broj ljudi (na otvorenom koncerte i kulturne priredbe - Auditorium klupi u tablicama na party ...), nalaze se klupe bez naslona.